حق بر غذا: پیش شرط تحقق سایر حقوق
نویسنده : ابراهیم گل، علی رضا ؛
(24 صفحه – از 221 تا 244 )
چکیده:
حق بر غذا بهعنوان حق بنیادین هر شخص، حق بر رهایی از گرسنگی و دسترسی پایدار به غذا با کیفیت و کمیتی است که پاسخگوی نیازهای غذایی و فرهنگی او باشد. تحقق این حق با برآوردن نیازهای اولیه و اساسی انسان، زمینه تحقق سایر حقوق بشری شخص را فراهم میکند و از این جهت با کرامت انسانی مرتبط است. حق بر غذا بهعنوان یکی از حقوق زیر مجموعه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ماهیتا و از نظر مکانیزمهای تضمین حق، مشابه حقوق مندرج در میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. از اینرو، تحقق آن تدریجی و با اتخاذ تمامی تدابیر مناسب است. تدوین استراتژیهای ملی، قانونگذاری، اقامهپذیری حق بر غذا، پیشنهاد الحاق پروتکل اختیاری بر میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که متضمن آیین شکایات فردی باشد همگی گامهایی در جهت تحقق این حق در سطح ملی و بینالمللی است. گامهایی که برای به نصف رساندن میزان فقر تا سال 2015 اتخاذ شده چندان موفق نبوده، در حالی که نیمی از آن مدت نیز سپری شده است.
آخرین دیدگاهها