آسیب‌شناسی کارکرد مراجع سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر در حوزۀ آموزش عالی


نویسنده : جلالی، محمد؛ قنبری، کیومرث؛

(‎20 صفحه – از 273 تا 292 )

چکیده:
یکی از شرط‌های مهم بقای جوامع در جهان امروز، توسعه علمی است که نشانگر جایگاه ویژه آموزش عالی در هر کشور است. دانشگاه‌ها در صورتی می‌توانند نقش موتور محرک و توسعه‌ساز خود را به درستی ایفا کنند که همراه با تغییرات لحظه‌ای علم و دانش، انعطاف‌پذیر و هوشمند عمل کنند. از معظلاتی که مانع پویایی توسعه علمی کشور ایران است، می‌توان از مقررات دست-وپاگیر اداری، مالی، آموزشی، تحقیقاتی و استخدامی کنونی نام برد؛ که متاثر از تعدد مراکز تصمیم‌گیری و وجود متولیان متعدد است.
یکی از مشکلات اساسی موجود این است که در حوزه آموزش عالی مراجع سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری درون‌قوه‌ای و فراقوه‌ای متعددی تصمیم‌گیری می‌کنند که وظایف و تکالیف آن‌ها با هم، هم‌پوشانی دارد؛ در نتیجه یکی از راه‌حل‌های برون رفت از این معضل بزرگ این است که از تعارض و هم‌پوشانی وظایف مراجع سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در این حوزه جلو‌گیری شود. سوال اساسی تحقیق حاضر بر محور راهکارهای هم‌پوشانی و تعارض تکالیف مراجع مهم تصمیم‌گیری استوار است.
در این جستار، جایگاه و قلمرو مصوبات این نهادها نیز در سلسله مراتب قواعد حقوقی مورد بررسی قرار گرفته و از این منظر در خصوص ماهیت مصوبات مراجع مورد اشاره از حیث سیاست‌گذاری، قانون یا مقرره‌گذاری، به ملاحضات حقوقی قابل تأملی اشاره می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code